Välkommen till K-Bygg

Hitta din butik på kartan eller sök via namn, adress eller postnummer.

Dags att byta fönster? Just nu får du 33% rabatt!

Passa på att byta fönster nu när Du får 33% rabatt på hela beställningssortimentet av fönster och fönsterdörrar från Sveriges största fönstertillverkare – SP Fönster och Traryd Fönster.

Checklista för det bästa fönstervalet

Låt fönstren matcha ditt hus

Välj bland många färger och flera format och storlekar, från smått till stort och från kvadratiskt till runt. Fönstren har smäckra karmar, dolda beslag och en vackert rundad kant på insidan. Du kan även ge dina fönster ett unikt utseende med hjälp av spröjs. Spröjs förknippas ofta med snickarglädje men de fungerar även bra på moderna hus. Allt beror på stilen och många vågar nu använda spröjs på nya sätt.

Rädda miljön och spara på elräkningen

När du byter till moderna fönster bör du välja ett fönster med lågt U-värde. Det innebär att fönstret isolerar väl och släpper ut mindre av värmen inomhus och en mindre elräkning.

Låt ditt hem bli tyst

Rätt fönster ger en kraftig reduktion av buller från
t ex trafik. Redan när man byter från 2-glasfönster till 3-glas sker en tydlig förbättring. I hus som ligger nära en väg eller järnväg kan man stänga ute ännu mera oljud genom att välja bullerreducerade glas.

Slipp målningen

Vill du ha ett enkelt boende ska du välja fönster med aluminiumbeklädd utsida. Den mattlackerade aluminiumbeklädnaden gör att fönstret behöver minimalt med underhåll, samtidigt som den ser ut och känns som trä.

Släpp in dagsljuset

Mängden dagsljus inomhus påverkas av antal fönster, dess placering och storlek, samt av vilket glas som sitter i fönstren.

Prioritera barnsäkerheten

Karmfasta fönster och inåtgående fönster är generellt de mest barnsäkra – då de inåtgående fönstren har en barnspärr i handtaget som standard. Alla andra öppningsbara fönster kan också fås med en barnspärr i handtaget, eller med ett barnsäkert vädringsbeslag.

Undvik astma och allergier

Andelen människor som lider av allergi och astma har ökat de senaste årtiondena. Många gånger är orsaken hus med dålig ventilation. I sortiment finns ventiler och vädringsbeslag som släpper in frisk luft. Men luften måste också komma ut. Därför gäller det att ha en fungerande ventilation med exempelvis ett frånluftsystem eller självdrag.

Känn dig trygg hemma

Varje år sker över 20 000 bostadsinbrott i Sverige och tjuven väljer oftast att bryta sig in genom ett fönster eller en dörr på husets baksida. Genom ditt fönsterval kan du se till att tjuven inte ser just ditt hem som något lockande alternativ. 3-glasfönstren har förhöjd inbrottssäkerhet som standard, med säkerhetsspanjoletter och inbrottssäkrade gångjärn på utåtgående produkter. Genom att dessutom välja låsbara handtag kan du se till att tjuven får det svårt att ta ut dina saker om denne på något sätt har lyckats ta sig in.

Det är ju en hel del att tänka på när man ska byta fönster. Känns det krångligt? Kom in till oss så hjälper vi dig i ditt val av fönster.
Välkommen till någon av våra butiker!

Glöm inte dörrarna!

Ytterdörr 6-glas

10×21. Spårfräst utsida och slät insida. Dörren har ett klassiskt stort glasparti med spröjs. Levereras med karm och Assas låskista 8765 och är vitmålad i kulör NCS S 0502-Y. Just nu 3995:- Rek ca pris 4995:-

Ytterdörr 4-glas

10×21. Spårfräst utsida och slät insida. Dörren har en modern design med sina 4 små glaspartier. Levereras med karm och Assas låskista 8765 och är vitmålad i kulör NCS S 0502-Y. Just nu 3995:- Rek ca pris 5195:-

Välkommen att kontakta någon av våra säljare eller kika in i någon av våra butiker så hjälper vi dig hitta rätt fönster för just ditt hem!

Erbjudandet gäller t.o.m 2021-05-09

X